Treffet ble opprettet i 2012 av ildsjelene Bent Ole Bjørnsen og Knut Harry Askrimsplass, i samarbeid med Hallingdal Veteranvognklubb. Etterhvert er det blitt mange gode medhjelpere og sponsorer for å få ett vellykket arrangement. Det startet med rundt 80 kjøretøy, 2017 var det 900, og der om kring har vi holdt oss siden.

Veterankjøretøytreff har et bredt spekter, som veteranbiler, traktorer, militærkjøretøy, lastebiler, usa trucks, motorsykler, fly. Det har også vært noen nyere biler som det er noe spesielt ved.

Hvert år er det nytt tema, dvs nye gruppe kjøretøy som får ekstra oppmerksomhet. I 2015 var det førkrigstid, med show av 2 veteranfly fra før krigen, en Cornell og en Tiger Moth. Tidsriktig band med gladjazz, og noen hadde tidsriktige klær og hår, og showet til musikken. 2014 var det 50-60 tallet. fikk vi besøk av selveste Elvis som kom i "sin" flotte 56 Cadillac Eldorado og underholdt oss med kjente låter fra 50 og 60 tallet. 

Det blir kåret publikumsfavoritter i klasser med premier. Favoritt nr 1 har blant annet vært en 1928 Graham Paige. Vi er kanskje eneste treffet som har egen klasse for unge eiere, vi syns de skal ha en ekstra sjanse til å få pokal for bilen sin. Gjettekonkurranse for publikum er det også, der det er stilt ut en litt ukjent modell med tildekket emblemer o.l. Et par av dem har vært en 1958 modell Volga Gaz M21, og en Rambler American Custom 1962 . Det er litt ekstra presentasjon av noen kjøretøy med dens eier. Blant annet en 1915 Harley Davidsen motorsykkel, med samme eierfamilie siden den var ny, en 1912 T-Ford som ble kjørt for egen motor helt fra valdres, 1967 Ford Mustang Convertible, og mange flere. 

I 2016 var 60 års jubileum for Troll. Både Trollbilen og Trollbåten kom på vårt treff, det er det ikke mange som har sett tidligere. Vi fikk også besøk av Lancia Kappa 1919 som er helt utrolig å se og høre historien om. 2017 hadde vi blant annet en sjelden atraksjon, Cadillac Fleetwood, 1938 og helt urørt, den personlige bilen fra Al Capones beryktede hitman, Frank Nitti "The Enforcer" 2018 hadde vi besøk av en egenbygget og designet bil ut i fra en ramme fra Ford 37, er bygget med deler fra forskjellige biler, frontruta er en bakrute fra Mercedes, noe fra en Rambler, noe fra Opel, motor fra Mustang, m.f. 2019 var Sonia Henie`s Porshe her blant annet kjent. Det var så mange flotte kjøretøy at det er umulig å nevne alle. Ikke alle trenger å være glansbilder, men prosjekter og kjøretøy som har sine mangler er også av stor interesse. Sjarmen og historien er vel så stas. Minnene har blitt mange.

 Flyshow har vi hatt noen år med blant annet North American Harvard T-6G S/N 14A-2268 

US trucks kommer som tradisjon på besøk etter sitt treff på Gol, på rekke og rad med lyd så det høres, er det en imponerende opplevelse i seg selv. Bakken har vært flere år hos oss med b.l.a en russisk flymotor Shvetsov Ash 62 fra 1940, motoren er en 9 sylindret stjernemotor med over 1000 HK. Det blir ganske så heftig da den ble startet opp. Vi har fast besøk av Høva med utroligste stasjonære motorer og traktorer.

Det er gratis å delta, både for utstillere og publikum. Inntekt til driften kommer av kiosken vår og av sponsorer.

På treffet er det også noen som selger brukte bildeler, og noen utstillere er med b.l.a motivlakkerer, nøkkelsliping, steinsprut reperasjon, bilinteriør trekking, klær...det meste innenfor bil og livsstilen.

Det er ingen påmelding for utstillere av kjøretøy eller delesalg, det er også gratis både å stille ut, boder og for publikum  🙂 Velkommen 🙂